Dobrodelna prodajna razstava »DUCAT PODOB SVITNJAKA«


Datum: 17. mar 2018

Ura: 19:00

Lokacija: Kulturni dom Bovec


Osrednji lik razstave je gora Svi(t)njak,ki ga je Jelka Kašca v različnih podobah zajela v svoj fotografski aparat. K fotografijam  so dodane še pripovedke in pesmi, ki govorijo o preteklosti, sedanjosti in prihodnosti. 

Prireditev bodo sooblikovali :

Dr. Silvo Torkar in domačin dr. Blaž Komac, ki bosta prisotnim predstavila  goro Svinjak in zgodovino imena te gore, za katero mnogi domačini uporabljajo ime  Svitnjak, tako kot osnovnošolci v svoji nalogi. V kulturnem programu bodo sodelovali še avtorji projektne naloge, otroci iz vrtca, člani Sekcije mladih TD Bovec, člani Gledališke skupine Vrtinec, Društvo od ovce do izdelka.

Dobrodelna prodajna razstava fotografij »Ducat podob Svitnjaka« domačinke Jelke Kašca je rezultat projektne naloge, ki so jo učenci turističnega krožka pripravili za potrebe 32. festivala »Turizmu pomaga lastna glava« z naslovom »Kultura in turizem«. Izkupiček bo prispevek k projektu izdelave spomenika umrlim civilistom v   1. svetovni vojni. Svojo nalogo so poimenovali:  »SVI(T)NJAK«  v spomin umrlim civilistom v 1. svetovni vojni.

Organizator: člani turističnega krožka OŠ Bovec  in Sekcija mladih TD Bovec